Nautika

Spremanje čamaca za zimu

Spremanje čamaca za zimu je važan zadatak za sve ljubitelje nautike. Ovo će vam pomoći da se pripremite za hladnije mesece koji su pred vama.

U ovo doba godine veoma je bitno pripremiti svoj brod za zimu. To je možda posao koji ste radili mnogo puta ranije, samo rutinski zadatak koji se obavlja bez previše razmišljanja. Međutim, za mnoge, nedostatak razmišljanja i vremena može dovesti do skupih popravaka i nezgodnih situacija tokom sledećeg proleća.

Tehnonautika je tu da vam pomogne sa korisnim savetima, koji će vam olakšati da izbegnete sve teškoće tokom zimske sezone i da sledeću godinu dočekate potpuno pripremljeni!

Zašto je važno spremanje čamaca za zimu

Zašto je važno spremanje čamaca u zimskom periodu?

Kada je spremanje čamaca za zimu u pitanju, veoma je važno mesto gde držite brod tokom zimskih meseci.

Nije pametno ostaviti svoj čamac u vodi do sledećeg proleća. Čak i ako ga držite potpuno prekrivenim kako biste ga zaštitili od štetnih elemenata i divljih životinja, može doći do stvaranja unutrašnje vlage koja može dovesti do pojave buđi. Zato je mnogo pametnije da ga držite u garaži, ali ne zaboravite da ga temeljno očistite.

Bilo koja voda ili kiseline koje dospeju u vaše ulje mogu oštetiti motor. Zato zamenite filter i isperite ga tako da ne ostane vode, a zatim dodajte novo ulje. Veoma je bitno i da osvežite sistem za hlađenje. Ispustite tekuću rashladnu tečnost, a zatim je isperite vodom. Napunite svežim antifrizom, ali budite sigurni da ste ga razblažili u skladu sa preporukama za održavanje opreme.

Podmazivanje mehanizama za upravljanje i upravljanje osiguraće da se vaše plovilo kreće nesmetano kada dođe vreme da ponovo izvadite čamac. Ne zaboravite da proverite da li su spojevi dobro prekriveni mastima.

Još jedna važna stvar je baterija i električne instalacije. Napunite bateriju s vremena na vreme kako biste bili sigurni da je vaše plovilo spreman za put kada ponovo dođe vreme plovidbe.

Ako imate elektroniku, uklonite je jer je osetljiva na ekstremno hladne temperature i vlagu. Bilo koji organski materijal, uključujući kožu, platno i slične materijale bi trebalo ukloniti. Vlaga može prouzrokovati da se pojavi buđ.

Spremanje čamaca za zimu - Izaberite najbolje

Spremanje čamaca za zimu – Izaberite najbolje

Korisni saveti koji smo naveli su samo mali deo posla koji treba odraditi kako bi vas vaše plovilo sledeće godine dočekalo u perfektnom stanju. Sve što vam je potrebno za kompletno održavanje vašeg plovila možete pronaći u prodavnici najkvalitetnije nautičke opreme u Beogradu. Naša bogata ponuda u stanju je da odgovari na sve zahteve naših mušterija, bilo da je u pitanju nautička oprema, palubna oprema, sigurnosna oprema ili oprema za vanbrodske motore.

Možete nas posetiti lično i uveriti se u širok asortiman naših proizvoda a tu je i web prodavnica ukoliko nemate vremena ili želite da u udobnosti svog doma izvršite vašu kupovinu.

Koji god način da izaberete, Tehnonautika je uvek tu da vam pomogne da spremite svoj čamac za sve neverovatne plovidbe koje su pred vama!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *