Blog

Ulja za brodske motore

Ulja za brodske motore

Ulja za brodske motore, kao i ona namenjena upotrebi na vanbrodskim motorima, pomažu pri pravilnom funkcionisanju svakog plovnog objekta kojeg pokreće motor.

Bez kvalitetnog motornog ulja za plovilo nema ni sigurne i bezbedne plovidbe. Složićete se sa nama – sigurna, glatka plovidba mora biti prioritet! Nijedan nautičar, bilo da je amater ili ima dugogodišnje iskustvo, ne želi da kreće na dužu ili kraću plovidbu bez provere ispravnosti svih delova broda. Kada se uverite da je sa spoljašnjosti vašeg broda sve u redu, sledi provera ulja i zamena istog ukoliko je to neophodno.

Ulja za brodske motore služe za pravilan rad motora plovila. Stoga, ona su neizostavna prilikom održavanja plovila van sezone, ali i u jeku sezone plovidbe. Ne zaboravite – motor broda je i njegova srž. Motor je element koji čini da plovidba teče bez problema. Stoga, posvetite mu dovoljno pažnje i ne štedite novac na održavanju! Kvalitetna motorna ulja za brod produžavaju njegov radni vek, a vama pružaju užitak u plovidbi, bez brige o mogućim komplikacijama.

Neka od najkvalitetnijih ulja za vanbrodske i brodske motore su upravo Liqui Moly motorna ulja, koje možete pronaći u našem širokom asortimanu. Zbog čega bi upravo ona trebala da budu vaš prvi izbor, otkrivamo vam u narednim redovima.

Ulja za brodske i vanbrodske motore visokih performansi

Jedno od najkvalitetnijih ulja za brodske motore i zupčanike svakako je Liqui Moly Gear Oil 85W – 90 ulje. Ovo ulje omogućava vam podmazivanje visokih performansi zupčanika kada je u pitanju pomorski sektor.

Ulja za brodske motore

U ovom proizvodu pronaći ćete jedinstveni paket aditiva, koji je garancija neverovatne zaštite od habanja. U slučaju da dođe u kontakt sa vodom, ovo ulje će i dalje pružati adekvatnu zaštitu ovog elementa plovnog objekta.

Kada tražite novo ulje za određenu komponentu vanbrodskog ili brodskog motora, obratite pažnju na nekoliko osnovnih elemenata. Pre svega, trebalo bi birati ulje koje je stabilno i pod velikim priticima, pa i pri velikim brzinama i pod velikim naprezanjima.

Nakon toga, ulja za brodske motore i vanbrodske motore trebalo bi da pružaju i adekvatnu zaštitu od korozije i otpornost na oksidaciju.

Liqui Moly Gear Oil pruža vam sve to! Uz to, ono će sprečiti i taloženje ulja i pri višim radnim temperaturama. Zato je Liqui Moly Gear Oil savršen izbor za sve iskusne nautičare, koji su svesni činjenice da kvalitet nadmašuje cenu kada je u pitanju ovakav proizvod.

Važno je napomenuti da ovo ulje itekako ispunjava zahteve uobičajenih proizvođača menjača u pomorskom sektoru. Ono se može koristiti i kao zamena za mazivo zupčanika visokih performansi sa viskozitetom SAE 90.

Moćni sprejevi za konzervaciju motora

Kada vam je neophodna dugotrajna zaštita od korozije, najbolje rešenje za vaš plovni objekat svakako je Liqui Moly sprej za konzervaciju motora. Ovaj sprej pružiće adekvatnu zaštitu površinama komore za sagorevanje, poput zidova cilindara, klipnih krunica i prstenova.

Ovakav vid zaštite, u spreju, je veoma jednostavan za korišćenje, te se može preporučiti i početnicima u nautičkom sektoru, ali i iskusnim nautičarima i ljubiteljima plovidbe.

Liqui Moly sprej za konzervaciju motora vam omogućava glatko pokretanje nakon isključivanja, te nećete morati da brinete o ovom aspektu i delu plovidbe. Vaše iskustvo na otvorenim vodama ulepšaće glatak start motora prilikom pokretanja plovila.

Ovaj sprej za konzervaciju motora se nanosi preko karburatora ili pristupnog otvora svećica, grejnih svećica ili mlaznica za ubrizgavanje.

Najkvalitetnija ulja za brodske motore pronađite u Tehnonautici

Kvalitetna ulja, visokih performansi i izuzetne stabilnosti možete pronaći u prodavnici nautičke opreme Tehnonautika.

Naša prodavnica nudi vam širok asortiman nautičke opreme, te tako možete pronaći sve neophodno za udobnu i sigurnu plovidbu. Osim toga, nudimo vam i zaštitnu i sigurnosnu nautičku opremu, kao što su sigurnosni prsluci, pojasevi ili koluti i setovi prve pomoći. Bez ove opreme nema sigurne i bezbedne plovidbe!

Ulja za brodske motore

Za više dodatnih informacija o proizvodima koje vam nudimo, u svakom trenutku možete nas kontaktirati ili posetiti našu prodavnicu!

Related Posts

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *