Šta su egzozomi i na koji način utiču na kožu?

Egzozomi

Egzozomi su doneli pravu revoluciju u estetskim procedurama.

Koža je najveći organ na telu. Samim tim je najizloženija svim negativnim uticajima spoljašnje sredine. Prekomerno izlaganje sunčevim zracima u toku leta, oštar vazduh zimi, neadekvatni kozmetički preparati – samo su neki od faktora koji utiču na stanje kože, ubrzavajući pojavu znakova starenja. Genetika, takođe, ima važnu ulogu u tome, kao i psihofizičko stanje našeg organizma.

Srećom, lepo lice i zdrava koža nisu više samo san. Savremena kozmetologija konstantno razvija nove tretmane koji otklanjaju različite probleme na koži. Najnoviji među njima, koji je svojim neverovatnim rezultatima potpune regeneracije kože i anti age efektom, postao vodeći trend, jesu egzozomi.

Šta su egzozomi?

Egzozomi su ekstraćelijske vezikule nano veličine koje oslobađaju matične ćelije. Pri čemu se u njihovoj kulturi nalaze samo u 0,5%.

Ovi ekstracelularni vezikuli, kako se još nazivaju, imaju signalnu funkciju. Odnosno, deluju kao posrednici između ćelija, tako da prenose važne informacije sa različitim funkcijama i namenama, govoreći ćelijama kako i kada da reaguju.

One ciljano deluju, tražeći oblasti kojima je potrebna pomoć. U sastav egzozoma ulaze različite komponente, uključujući peptide, aminokiseline, lipide, faktore rasta, nukleinske kiseline. Zahvaljujući ovakvom sastavu omogućavaju zarastanje tkiva, regeneraciju kože i brži oporavak.

Egzozomi

Blagotvorno dejstvo egzozoma dobilo je širu primenu. Naime, razvijeni su preparati na njihovoj bazi koji doprinose regeneraciji kože, otklanjajući brojne probleme.

Po čemu su egzozomi jedinstveni?

Egzozomi pojačavaju prirodnu snagu kože, te se opravdano smatraju najjačim skin booster-ima. Imaju višestruke efekte. Pre svega, otklanjaju znake starenja, jer podstiču sintezu kolagena. Time poboljšavaju elastičnost, gustinu kože i volumen, te ona poprima mladalački izgled i svežinu.

Istovremeno imaju umirujuće efekte na kožu stimulisanu stresom. Takođe, poboljšavaju apsorpciju proizvoda, dubinu upijanja i brzinu apsorpcije.

Egzozomi deluju i protiv hiperpigmentacije, uključujući i staračke fleke. Primenjuju se i kao tretman protiv rozacee. Kako se ovaj problem javlja usled smanjene debljine kože, pomoću egzozoma povećava se debljina i čvrstina kože, ali i vrši njena regeneracija.

Zbog antiupalnog dejstva mogu se koristiti i za otklanjanje akni, kao i ožiljaka od akni.

Tretman egzozoma je namenjen osobama na čijoj koži su primetni znaci starenja. Zatim, onima koji imaju problematičnu kožu, proširene pore, rozaceu… Mada se preporučuju svima koji žele ne samo da poboljšaju izgled, već i da sačuvaju zdravlje svoje kože.

Kada su vidljivi rezultati?

Prvi rezultati mogu se videti već nakon prvog tretmana. Ipak, za pun efekat neophodna je serija tretmana. Broj sesija zavisi od problema na koži koje treba rešiti, opšteg stanja kože, stepena oštećenosti, pa i starosti.

Egzozomi

Primena egzozoma ne zahteva oporavak. Neposredno nakon tretmana koža je blago crvena. Crvenilo nestaje u roku od 24 časa.

Dodatna prednost egzozoma jeste mogućnost kombinavanja sa laserskim, radiotalasnim i drugim tretmanima.

Vector Medical Group je vodeći distributer svetski poznatih medicinskih preparata namenjenih klinikama za estetsku hirurgiju. U našoj bogatoj ponudi možete pronaći i program egzozoma. On uključuje ne samo proizvode koji se unose u kožu putem mikroinjekcija, već i kreme na bazi egzozoma za površinsko delovanje.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*